Nye retningslinjer gældende fra d. 13. november 2020

Kulturministeriet har med øjeblikkelig virkning lavet nye retningslinjer for voksne.

Nedenfor skriv er ”lånt” fra DGI:
Hvordan træner man med voksne fra 22 år eller derover?
  • Der er fra mandag den 26. oktober og 4 uger frem et forsamlingsforbud på max. 10 personer inkl. instruktører over 22 år.

  • Instruktører, hjælpeinstruktører osv. tæller med i det samlede antal

  • Der må gerne være flere grupper á 10 personer i hallen, hvis de er skarpt adskilt.

  • Kulturministeriet har i det seneste retningslinjer fra den 12/11/20 ændret forståelsen af ”sektionerings-begrebet”, således at en gruppe skal være et selvstændigt arrangement. Dette indebærer, at det ikke længere er tilladt at sektionere et hold f.eks. bestående af 30 personer i tre grupper af 10 personer, som ledes af samme træner. Man må dog fortsat gerne opdele et hold i f.eks. to grupper, hvis hver gruppe har egen træner og træningsforløb.

  • En træner må nu KUN have ansvaret for aktiviteterne i én gruppe ad gangen.

  • Det betyder, at en træner IKKE må facilitere, kommunikere eller på anden måde lede flere hold, der er til stede samtidig. Som træner på et hold med flere end 10 voksne og unge skal man altså have en træner pr. gruppe. Husk at træneren tæller med i de max. 10 personer i gruppen.

  • Man kan altså stadig arbejde med sektionsopdelt træning i grupper på max 10 personer inkl. træner, såfremt det handler om separate hold med hver deres træner og hver deres selvstændige træningsforløb.

  • OBS: Selvstændige træningsforløb betyder, at grupperne i samme sal/hal ikke må lave samme øvelser på samme tid. Det samme gælder for fælles musik i begge grupper. Ved brug af samme øvelser og samme musik i begge grupper vil det blive betragtet som et fælles arrangement og derfor overtrædelse af forsamlingsforbuddet.
Vi beklager på Lundebakke gymnastikforenings vegne, alle de mails og forskellige informationer I får som gymnastikmedlemmer, men vi har ikke indflydelse på denne del.

Vi håber, på jeres forståelse.
Lundebakke gymnastikbestyrelse.